Lesaanbod

Stijldansen

Stijldansen

Ballroom
Ballroomdansen of standaarddansen zijn de Engelse Wals, Tango, Quick Step, Slow Fox en Weense Wals. De Ballroomdansen verschillen op vele punten met de Latijn-Amerikaanse dansen, zoals in de houding. Bij Ballroom wordt er met de dans afstand afgelegd over de dansvloer en tegen de klok in rond de dansvloer gedanst. Meestal worden de figuren in de ballroomdansen volgens een bepaald programma gedanst, maar in principe kunnen de meeste figureren in willekeurige volgorde na elkaar gedanst worden.

Latin
Latijns-Amerikaanse dansen zijn de Samba, Cha Cha, Rumba, Paso Doble en Jive. In tegenstelling tot de Ballroomdansen wordt bij de Latin dansen niet heel strak in de houding gedanst, maar is de houding losser en mag men de houding 'breken'. In sommige dansen betekent dit dat de heer en de dame verder uit elkaar staan. In de Latijns-Amerikaanse dansen is het bewegen van de heupen belangrijk om de dansen het juiste karakter te geven. De romp, heupen en benen horen afhankelijk van elkaar te bewegen, waar in de Ballroomdansen de heupen recht onder de romp gehouden horen te worden.

Géén danspartner?
Stijldansen wordt altijd uitgevoerd met een danspartner. Vooral doordat de populariteit van stijldansen minder is geworden is het veelal voor een dame moeilijk om een partner te vinden. Maar ook als dame kun je lekker dansen, probeer eens Jazz Dance, Show Jazz of Musical Dance.

Lesrooster 18+

Brons

Zondag:
17.30 uur tot 18.30 uur

Topklasse Ballroom

Zondag:
21.30 uur tot 22.30 uur

Zilver

Zondag:
18.30 uur tot 19.30 uur

Topklasse Latin

Vrijdag:
21.00 uur tot 22.00 uur

Goud

Zondag:
20.30 uur tot 21.30 uur

Kies je lespakket

Kies je introductiekorting

>   Gratis Try Out Card: Onbeperkt 3 weken lang kennis maken met al onze groepslessen.
>   30% korting: Bij direct inschrijven na het volgen van 1 gratis proefles.

Schrijf je in

INSCHRIJVEN?
  • Gratis inschrijven
  • Maandelijks betalen binnen 14 dagen
  • Mogelijkheid tot switchen danscursus

Voor meer informatie: